PROBA ZAVRŠNOG ISPITA: Danas testovi iz srpskog i kombinovani

Izvor: Večernje novosti, 13.Apr.2019, 11:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROBA ZAVRŠNOG ISPITA: Danas testovi iz srpskog i kombinovani

Probni završni ispit male mature biće nastavljen i danas, a osmaci će rešavati testove iz srpskog (maternjeg) jezika i kombinovani test Probni završni ispit male mature biće nastavljen i danas, a osmaci će rešavati testove iz srpskog (maternjeg) jezika i kombinovani test.Đaci će od 9.00 do 11.00 rešavati test iz srpskog, dok će nakon pauze od pola sata, od 11.30 do 13.30, rešavati kombinovani test koji obuhvata istoriju, geografiju, fiziku, hemiju i biologiju.Osmaci >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << su juče imali priliku da provere svoje znanje iz matematike.Završni ispit za male maturante biće organizovan 17, 18. i 19. juna. Svi osmaci moraju da izađu na završni ispit jer on predstavlja zvaničan završetak osnovnoškolskog obrazovanja.Uspeh sa male mature važan je i zbog upisa u željenu srednju školu. Uspeh iz osnovne škole nosi 60 bodova, dok će na tri testa ukupan maksimalan broj bodova biti 40.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Proba završnog ispita – provera iz srpskog i kombinovani test

Izvor: RTS, 13.Apr.2019

. Probni završni ispit male mature nastavljen je i danas. Osmaci su rešavali probni test iz srpskog jezika, a od pola dvanaest rešavaju kombinovani test. Juče su polagali probni završni ispit iz matematike. Završni ispit za osmake biće održan 17, 18. i 19. juna.

Nastavak na RTS...

ZAVRŠENA generalna proba MALE MATURE, đaci danas polagali srpski i kombinovani test

Izvor: Blic, 13.Apr.2019

Probni završni ispit male mature završen je danas, a osmaci su rešavali testove iz srpskog (maternjeg) jezika i kombinovanog testa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.