PRIŠTINA PONOVO PROVOCIRA Konjufca: Tužba za genocid protiv Srbije u proceduri

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2023, 21:29

PRIŠTINA PONOVO PROVOCIRA Konjufca: "Tužba za genocid protiv Srbije u proceduri"

Pokret Samoopredeljenje se od dolaska na vlast zalaže da godinama najavljivana tužba postane stvarnost

Predsednik Skupštine Glauk Konjufca rekao je da je Kosovo blizu okončanja tužbe za genocid protiv Srbije.

Iako nije naveo datum kada se to može realizovati, Konjufca je dodao da je Pokret Samoopredeljenje od dolaska na vlast posvećen tome da godinama najavljivana tužba postane stvarnost.

- Od dana kada je došlo do velike promene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i kada je došla nova vlast, mi radimo bez prestanka, svaki dan.

I danas mogu da kažem da je ovo veoma blizu.

Ne mogu da navedem tačno mesec ili vreme, ali znam da je do sada urađeno dosta posla, konsultovani su najvažniji stručni ljudi koji imaju znanja iz ove oblasti za izgradnju stručne tužbe protiv genocida nad Srbija protiv naroda Kosova i mislim da je do sada urađen dobar posao, blizu je, ali za sve detalje pitajte Vladu - naglasio je Konjuca posle sednice Predsedništva.

Ali, šef poslaničke grupe Demokratske stranke Abelard Tahiri rekao je da oni ne znaju dokle je ovaj proces stigao, okrivljujući Vladu za nedostatak transparentnosti.

On je, međutim, ponudio podršku PDK kako bi tužba protiv Srbije što pre postala stvarnost.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.