Izvor: B92, 11.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRIJAVE PROTIV GENERALA JNA I DIREKCIJE ZA IMOVINU

Beograd -- Ministarstvo finansija Srbije je saopstilo da je podnelo krivicne prijave protiv Republicke direkcije za imovinu, odgovornih lica pojedinih nadleznih ministarstava i generala JNA Svetozara Marjanovica zbog zloupotrebe sluzbenog polozaja i nenamenskog koriscenja sredstava iz budzeta 1999. U saopstenju Ministarstva finansija nije precizirano protiv kojih lica iz Ministarstava je podneta prijava, ali se navodi da je Komisija za stambena pitanja Vlade Srbije, kojom je rukovodio bivsi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funkcioner Socijalisticke partije Srbije Branislav Ivkovic, 20. jula 1999. dodelila vilu generalu Marjanovicu, iako na to nije imao pravo.

"Nakon toga, uz saglasnost tadasnjeg zamenika ministra finansija Stojana Golica, preduzecu 'Koling', ciji je jedan od rukovodilaca bio tadasnji ministar finansija Borislav Milacic, bez tendera su povereni rekonstrukcija vile, uredjenje terena, izrada i montaza opreme", navodi se u saopstenju. Rekonstrukcija rezidencijalne vile u Tolstojevoj 4, vlasnistvo SRJ, povrsine 435 kvadratnih metara s 33 ara zemljista i 3 terase od 125 kvadratnih metara, "placena je sredstvima iz budzeta u iznosu od 17 miliona dinara, namenjenih finansiranju lokalne samouprave", dodaje se u saopstenju. Takodje se navodi da je general Marjanovic vilu otkupio 7. decembra 1999. za 291.000 dinara.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.