Izvor: B92, 19.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETUCEN OTPORAS U KRUSEVACKOJ STANICI POLICIJE

Aktivista Otpora i clan Srpskog pokreta obnove, Miroljub Milenkovic pretucen je u ponedeljak uvece u krusevackoj policiji. Milenkovica su u lokalni SUP, privela dvojica muskaraca u civilu, koji se nisu legitimisali, posle tribine Odbora za ljudska prava u Krusevcu. Milenkovic je za B2-92 rekao da je imao na sebi majicu Otpora, ali i zakopcanu jaknu preko nje, te da je nosio u rukama brosuru Fonda za humanitarno pravo i letke Odbora za ljudska prava.

Milenkovic je za nas program >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opisujuci ovaj dogadjaj rekao: "Odveli su me u stanicu policije i tukli jedno pet - sest minuta, zatim su mi naredili da skinem majicu. Kad sam skinuo majicu oni su nastavili da me sutiraju dok nisam pao na pod, sve dok se nije pojavio komandir dezurne sluzbe i naredio da me ne diraju. Posle toga su me ispitivali zasto sam u Optoru i posle jedno 45 minuta su mi naredili da izadjem. Taj isti policajac koji me je priveo rekao mi je da o tome sto su mi radili ne sme da sazna javnost". Milenkovic je dodao da po telu ima modrice i da oseca bolove u predelu grudnog kosa, ledja i bubrega.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.