PRETNJE POSLE NAVODA O ĐUKANOVIĆEVOJ ODGOVORNOSTI

Izvor: Kurir, 10.Jun.2011, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRETNJE POSLE NAVODA O ĐUKANOVIĆEVOJ ODGOVORNOSTI

PODGORICA - Univerzitetski profesor Milan Popović, urednik nedeljnika Monitor Esad Kočan i poslanik Pokreta za promjene (PZP) Koča Pavlović tvrde da su u poslednjih nekoliko sedmica "zasuti" porukama uvredljive i preteće sadržine.

"Obaveštavamo demokratsku javnost i nadležne organe da smo u poslednjih nekoliko sedmica zasuti SMS i medijskim porukama uvredljive i preteće sadržine, osobe koja se potpisuje kao Šeki Radončić", navodi se u saopštenju upućenom domaćoj i stranoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << javnosti, policiji i tužilaštvu.

Popović, Kočan i Pavlović navode da ih "uvrede i pretnje agenta vladajućeg režima ne bi zabrinjavale, da nisu očigledan deo nastojanja šefa režima Mila Đukanovića da izbegne odgovornost za ratni zločin deportacije 1992. godine".

Novinar i publicista Šeki Radončić autor je knjige o deportaciji bosansko-hercegovačkih civila iz Crne Gore u BiH 1992. godine.

On je nedavno optužio jednog od ključnh svedoka deportacije, bivšeg policijskog inspektora Slobodana Pejovića, da je bio "inspektor za potere i glavni lovac na bosanskohercegovačke izbeglice".

Radončić je nedavno u intervjuu za crnogorske medije izjavio da ga je redakcija nedeljnika Monitor čiji je novinar nekada bio, "isterala iz impresuma zbog iznošenja istina" o Slobodanu Pejoviću. Kočan, Popović i Pavlović u saopštenju navode da je "političko-pravna odgovornost Mila Đukanovuća" - premijera u vreme deportacije, "posebno aktuelna nakon (samo)optužujućeg svedočenja krunskog svedoka-insajdera - predsednika Crne Gore u vreme izvršenja zločina -Momira Bulatovića" novembra 2010. godine.

"Od tog momenta, za ovaj nezastarivi ratni zločin, Mila Đukanovića terete ne samo brojne i ozbiljne indicije... Od ovog momenta, zahuktava se i kampanja laži, mržnje i nasilja protiv svih nas koji se borimo za kažnjavanje najodgovornijih za ovaj i druge ratne zločine. Uvrede i pretnje zbog kojih se oglasavamo samo su mali deo te kampanje", navode Popović, Kočan i Pavlović. Univerzitetski profesor, urednik neđeljnika Monitor i poslanik PZP pozivaju državne organe da "konačno počnu da rade svoj posao", a crnogorsku i stranu "demokratsku javnost da ovaj slučaj pomno prate i adekvatno reaguju

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.