PRETI RASPAD BELORUSIJE: Lukašenko progovorio o OPASNIM PROMENAMA i šokirao svoje građane

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jul.2020, 18:19

PRETI RASPAD BELORUSIJE: Lukašenko progovorio o OPASNIM PROMENAMA i šokirao svoje građane

Predsednik Aleksandar Lukašenko upozorio je da postoji pretnja od raspada Belorusije

- Ne bih želeo da se sutra sruši sve, što nisam samo ja gradio sopstvenim rukama. Ne bih želeo da neko dođe i počne da vrši eksperimente - naveo je Lukašenko.

On je naglasio da promene u Belorusiji treba da se izvode u skladu sa Ustavom, a ne putem ulice. U protivnom slučaju, po njegovim rečima, država će precrtati celu svoju istoriju.

.

Predsednički >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << izbori u Belorusiji će biti održani 9. avgusta. Tokom predizborne kampanje bilo je uhapšeno nekoliko lidera opozicije i kandidat Viktor Babariko. MIP republike je saopštio da hapšenja nisu povezana sa politikom i da se radi o prekršajima tokom masovnih događaja. Za samog Babarika se sumnja da nije platio porez Belgazprom banci, kojom je ranije rukovodio.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.