PRESUDE ZA PREVRTANJE BRODA U OHRIDU

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRESUDE ZA PREVRTANJE BRODA U OHRIDU

Kapetan broda "Ilinden" i predstavnik nemačke kompanije za osiguranje "Lojd" osuđeni na po godinu dana zatvora, zbog brodske nesreće iz septembra 2009. godine, kada je 15 bugarskih turista poginulo prolikom potonuća broda u Ohridskom jezeru, objavio je RTS.

Sud u Ohridu izrekao je kaznu od po godinu dana zatvora za kapetana broda "Ilinden" i za predstavnika nemačke kompanije za osiguranje "Lojd" zbog brodske nesreće koja se dogodila septembra 2009. godine u Ohridu, kada je poginulo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 15 bugarskih turista.

Kapetan Sotir Filevski i Brano Bajić osuđeni su zbog izazivanja teškog dela protiv sigurnost ljudi i imovine u saobraćaju, sa obrazloženjem da su svojim nesavesnim ponašanjem doprineli da se nesreća dogodi.

Osuđeni su zaduženi da u roku od 15 dana solidarno obeštete oštećene u nesreći koja se zbila 5. septembra 2009. godine. Kapetan je osuđen za nepoštovanje zakona i propisa za unutrašnju plovidbu, jer nije održavao sistem upravljanja, a kritičnog dana na brodu je imao više putnika od dozvoljenog.

Putnici, pritom, nisu bili pravilno raspoređeni, a neki su se čak nalazili na novoizgrađenoj palulbi na kojoj nije bio dozvoljen prevoz putnika. Drugooptuženi Bajić je osuđen što je izdao sertifikat za tehničku ispravnost broda "Ilinden" a nije zabranio upotrebu nadgrađene palube.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.