Izvor: B92, 03.Sep.2000, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDSEDNIK OPSTINSKOG ODBORA SPO-a U BORU PODNEO OSTAVKU

Predsednik opstinskog odbora Srpskog pokreta obnove u Boru, Miki Janosevic, podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju. Kao razloge za ponosenje ostavke Janosevic u izjavi za B2-92 navodi: "Beogradski i poslovni lobi SPO-a koji je po nasem misljenju, na zalost rak rana SPO-a ne vodi racuna bas ni malo o odborima u unutrasnjosti Srbije. Svih sedam - osam godina smo bili odseceni od centrale. Nikakvu pomoc nismo dobili, za ilustraciju - opstinske prostorije u Boru nemaju ni dan danas telefon. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Na listi za savezne izbore, kao ni ranije iz Bora nema nikog. Ja sam odgovoran pred ljudima kojima sam bio predsednik - prema biracima u opstini Bor i zato sam podneo ostavku".

Janosevic je jos rekao kako je ostavku podneo i zato sto ne zeli da snosi odgovornost za lose izborne rezultate na lokalnom nivou. 'Odbor SPO u Boru uvek se zalagao da na lokalnim izborima nastupi zajedno sa ostalim strankama opozicije. Cak je napravljen i sporazum prema kojem bismo nastupili kao 'Zajedno DOS i SPO'. Ljudi iz DOS-a medjutim, posle par dana su pogazili taj dogovor', rekao je sada vec bivsi predsednik borskog odbora SPO. Govoreci o nemogucnosti dogovora izmedju DOS-a i SPO za zajednicki nastup na lokalu, Janosevic je rekao:

"Ja sam ubedjen da je tu u pitanju veliki novac i borba za prestizna mesta u prestonici i nekim vecim gradovima u Srbiji. Mi smo na lokalu dosli do zakljucka da samo zajednickom listom - imamo nekakvu sansu, ja i dalje mislim da cemo i zajedno tesko pobediti, jer su ovde Nikola Sainovic, Tomica Raicevic, Rodic iz JUL-a i svi oni koji su elita vladajucih stranaka. Ocigledno da SPO nema podrsku u vrhu, a da na lokalu ostali deo opozicije nije svestan greske koju cemo mozda napraviti. Onda sam ja odlucio da se povucem da ne bih bio odgovoran pred gradjanima".

Na zajednickoj listi SPO i DOS u Boru zestoko insistiraju i aktivisti 'Otpora' u tom gradu i Borska organizacija mladih - BOOM koji su pre nekoliko dana pokusali da posreduju izmedju dve strane nudeci im da potpisu sporazum o saradnji. Njihov pokusaj medjutim, zavrsio se izbacivanjem iz prostorija DOS-a. Goran Perovic, otporas iz Bora, za nas program kaze da ce "Otpor" nastaviti sa pritiscima na opoziciju da zajedno nastupi na lokalnim izborima jer je "to jedina mogucnost da se nesto desi". "Nadam se da cemo uspeti da ih privolimo na to - dok god ne potpisu mi cemo ih obilaziti redovno i insistirati", kaze Perovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.