Izvor: B92, 19.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PREDLOZENO DA TRAJKOVIC I JAKSIC BUDU SMENJENI

Beograd -- Predsednistvo DOS-a je na sednici u ponedeljak uvece raspravljalo o odgovornosti lidera koji su ucestvovali u antikampanji uoci i tokom izbora na Kosovu. U izjavi za B92, predsednik Srpskog pokreta otpora Momcilo Trajkovic, kaze da je predlozeno da on i Marko Jaksic budu razreseni funkcija koje imaju u Saveznom komitetu za Kosovo: ''Predlog je da se g. Marko Jaksic i ja razresimo funkcija i ocekujemo da ce na narednoj sednici to i biti. Predlozeno je i da se Komitet za Kosovo i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Metohiju utopi u Koordinacioni centar. Ja sam zadovoljan sto je dokazano da ja nisam vodio antiizbornu kampanju. Rasprava je bila izuzetno korektna. Ja drzim do svojih stavova i mislim da nije napravljena nikakva greska'', kaze Trajkovic.

Potpredsednik Vlade Srbije Nebojsa Covic izjavio je da Momcilo Trajkovic nije vise clan drzavnog Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju. "Sve vam je jasno", rakao je Covic novinarima posle sednice Predsednistva DOS, koje je razmatralo rezultate kampanje za izbore odrzane u subotu na Kosovu i Metohiji. Covic je izjavio da su predstavnici DOS razgovarali o odgovornosti funkcionera u kampanji za kosovske izbore i porucio da "svi moramo ubuduce da nastavimo da se ponasamo ozbiljno", kao i da "nista nije sporno i da nema razmimoilazenja".

Osim o antiizbornoj kampanji, predsednistvo DOS-a raspravljalo je i o nedavnoj pobuni pripadnika "crvenih beretki". Sednici je u ime Demohriscanske stranke prisustvovao Milan St. Protic koji je za B92 izjavio: ''Dobili smo na sednici izvestaj premijera Djindjica i kratak izvestaj ministara unutrasnjih poslova Mihajlovica koji su objasnili o cemu se radilo, sto je javnosti vec poznato, te da je problem razresen na najbolji nacin. Kljucna stavka je premestaj ovih jedinica u javnu bezbednost. JSO ce postepeno biti uklopljene u sistem javne bezbednosti.

Ostaje otvoreno pitanje da li ce ove jedinice biti direktno vezane za ministra ili u hijerarhiji javne bezbednosti. One opasnosti koje su proizasle iz njihovog nedefinisanog statusa su prosle''.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.