PRAVOSNAŽNO OSUĐEN SANADER: Zatvor za bivšeg premijera Hrvatske!

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Apr.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PRAVOSNAŽNO OSUĐEN SANADER: Zatvor za bivšeg premijera Hrvatske!

Vrhovni sud u Zagrebu pravosnažno je danas osudio nekadašnjeg premijera i pedsednika HDZ, Ivu Sanadera, na 4,5 godine zatvora zbog krivičnog dela primanja i davanja mita u slučaju "Planinska".

Sanader je na tu kaznu osuđen zbog 17 milion kuna koje je tražio i primio od Stjepana Fiolića, čija je firma Ministarstvu regionalnog razvoja prodala zgradu u zagrebačkoj Planinskoj ulici.

Na godinu dana uslovno osuđen je Mladen Mlinarević čija je firma preuveličala >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vrednost zgrade i Fiolić koji je priznao krivicu.

Niko od osuđenih nije došao, a pravosnažnu presudu će, prema uobičajenoj proceduri, sud objaviti u narednih mesec dana.

Zamenica glavnog državnog tužioca Tamara Laptoš je rekla da je upućena žalba za Sanadera i Mlinarevića.

- Smatramo da se u ovom slučaju radi o jednom najtežem obliku političke korupcije te da su izrečene kazne preblage - rekla je ona.

Čedo Prodanović, Sanaderov advokat, rekao je da je žalba dugačka i da će je izneti sutra.

- Jedan deo odnosi se na bitne povrede postupka, jer sudija nije proveo usaglašavanje više veštačkih nalaza koji su bili kontradiktorni - naveo je.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sanader osuđen na četiri i po godine zatvora

Izvor: B92, 02.Apr.2019

Zagreb -- Vrhovni sud u Zagrebu pravosnažno je danas osudio nekadašnjeg premijera i predsednika HDZ Ivu Sanadera na četiri i po godine zatvora...On je osuđen zbog krivičnog dela primanja i davanja mita u slučaju "Planinska"...Sanader je na tu kaznu osuđen zbog 17 miliona kuna, koje je tražio...

Nastavak na B92...

SANADERU 4,5 GODINE ZATVORA: Bivši premijer i predsednik HDZ pravosnažno osuđen za davanje mita

Izvor: Kurir, 02.Apr.2019

Vrhovni sud u Zagrebu pravosnažno je danas osudio nekadašnjeg premijera i pedsednika HDZ, Ivu Sanadera, na 4,5 godine zatvora zbog krivičnog dela primanja i davanja mita u slučaju "Planinska".

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.