POŽAR KOD UŠĆA POD KONTROLOM

Izvor: Kurir, 08.Sep.2011, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POŽAR KOD UŠĆA POD KONTROLOM

KRALJEVO - Zahvaljujući dejstvu specijalnih ruskih vatrogasnih letelica, požar kod varošice Ušće, na putu Kraljevo-Raška, sada je pod kontrolom, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.

Prema njegovim rečima, ruski helikopter "mi-26", koji u jednom naletu može da ponese 15 tona vode, i avion "berijev", koji nosi 12 tona vode", imali su petnaestak naleta. Ove letelice je 30. avgusta Ruska Federacija poslala u Srbiju kao ispomoć u gašenju >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << velikih požara. Kočović je ukazao da će dodatna gašenja na mestu požara trajati još nekoliko dana.

Na terenu su ekipe vatrogasaca iz Ušća, Kraljeva, Kopaonika, Raške, Čcaka i Kragujevca, kao i tridesetak radnika JP "Srbijašume"- Šumsko gazdinstvo "Stolovi".

Požar je izbio u sredu oko 15 časova u rejonu sela Žarče oko 60 kilometara južno od Kraljeva, na levoj strani od Ibarske magistrale. Pre deset dana u blizini ove lokacije vatrena stihija je progutala oko 40 hektara mešovite šume kojom takođe gazduje JP "Srbijašume".

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.