Izvor: B92, 19.Nov.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POTERNICA ZA 175 - A NE ZA 1200 SRBA IZ HRVATSKE

Zagreb -- MUP Hrvatske raspisao je preko Interpola poternice za 175 izbeglih Srba, a ne 1 200 kako spekulisu mediji, javlja iz Zagreba dopisnik Radija B92, Nada Starijas. Nije tacno da je MUP Hrvatske preko Interpola raspisao poternice za 1200 Srba zbog navodnog ratnog zlocina.

Te brojke su visestruko uvecane - potvrdili su izvori MUP-a i predsednik SDSS-a dr Vojislav Stanimirovic. MUP Hrvatske raspisao je preko Interpola poternice za 175 izbeglih Srba, a za njih jos 350 raspisao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je poternice u Hrvatskoj. Osim toga, spomenute brojke ne odnose se samo na Srbe iz Hrvatske jer znatan broj imena sa poternica otpada na bivse pripadnike JNA, koji nisu hrvatski drzavljani. "Bas zato", napominje dr Stanimirovic, "vrlo je opasno plasirati uvecane brojke i neproverene podatke, jer to moze izazvati dodatni strah medju izbeglim Srbima i usporiti njihov povratak u Hrvatsku".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.