POSTOJE MOMENTI KAD POMISLITE DA JE SVE RUŽAN SAN Roditelj učenika Ribnikara otkriva kako teče proces oporavka dece

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Jul.2023, 11:10

"POSTOJE MOMENTI KAD POMISLITE DA JE SVE RUŽAN SAN" Roditelj učenika "Ribnikara" otkriva kako teče proces oporavka dece

Ristić je istakao da nema segmenta našeg društva koji nije emotivno doživeo tu tragediju.

Danas se navršava dva meseca od užasne tragedije koja se dogodila u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je trinaestogodišnji dečak-ubica usmrtio 9 učenika i radnika obezbeđenja.

- Ovaj proces oporavka ide veoma sporo, on je potpuno individualan, zavisi od deteta, starosne dobi, od toga da li su deca poznavala decu koja su nastradala, ali taj proces ide. Potrebno je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << mnogo vremena, ljubavi, pažnje i stvaranje jednog ambijenta u čitavom društvu kako bi đaci shvatili da uživaju podršku, da nisu stigmatizovani, te da postoji visok stepen saosećanja čitavog društva - kazao je u emisiji Jutro, na TV Prva, Dejan Ristić, roditelj učenika OŠ "Vladislav Ribnikar".

On je istakao da nema segmenta našeg društva koji nije emotivno doživeo tu tragediju.

- I dalje se ja ne mirim sa tim, postoje oni momenti kada pomislite da je sve to jedan ružan san i onda se osvestite i shvatite da nažalost to nije nikakav san već stvarna traegdija koja je pogodila, pre svega porodice, a potom i čitavo društvo. Mladi su reagovali vrlo emotivno, i mi stariji jer su stradala deca koja su mogla da budu naša deca, nema segmenta našeg društva koji nije emotivno doživeo tu tragediju - izjavio je Ristić.

Podsetimo, Savet roditelja je 6 dana nakon tragedije uputio Vladi svoje zahteve. Ispunjeni su svi osim jednog, a i za to jedno u dostavljenom dopisu piše da je ispunjenje u toku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.