Izvor: Blic, 03.Jan.2018, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"PORESKE RUPE" Gugl "sakrio" 19,2 MILIJARDE dolara na Bermudima

Američka kompanija Gugl prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016. godini, što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza.

Gugl je, koristeći poreske "rupe", prebacio za sedam odsto više novca nego u 2015. godini, ostvarivši uštedu od 3,7 milijardi dolara, prenosi "Ekonomik tajms".

Kako bi većinu profita ostvarenog u inostranstvu "zaštitio" od oporezivanja, skoro čitav prihod iz jedne podružnice u Irskoj "Gugl" je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << prebacio na kompaniju u Holandiji (bez zaposlenih), a potom na Bermudska ostrva, koja kompanijama ne naplaćuju nikakav porez.

Uprkos kritikama zbog korišćenja takve poreske šeme, Guglova praksa je potpuno zakonita.

- Mi plaćamo sve poreze u skladu sa poreskim zakonima u svakoj državi sveta u kojoj poslujemo - napisao je portparol Gugla u pisanoj izjavi "Blumbergu".

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ISKORISTILI RUPE U ZAKONU: Gugl sakrio 19,2 milijarde dolara na Bermudama

Izvor: Kurir, 03.Jan.2018

Američka kompanija Gugl prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016. godini, što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza.

Nastavak na Kurir...

Google "sakrio" 19,2 milijarde dolara na Bermudima

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jan.2018

NJUJORK - Američka kompanija Google prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016. godini, što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza...Google je, koristeći poreske "rupe", prebacio za sedam odsto više novca nego u 2015. godini, ostvarivši uštedu od...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Procurile tajne giganta: Evo gde kriju bogatstvo

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2018, 16:13

Američka kompanija Gugl prebacila je 19,2 milijarde dolara na Bermudska ostrva u 2016., što joj je omogućilo uštedu od više milijardi dolara po osnovu poreza...Gugl je, koristeći poreske "rupe", prebacio za sedam odsto više novca nego u 2015. godini, ostvarivši uštedu od 3,7 milijardi dolara,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.