POPLAVA u hotelu Bristol, kako pomoći ljudima?

Izvor: Mondo, 18.Jul.2019, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POPLAVA u "hotelu" Bristol, kako pomoći ljudima?

Sobe u hotelu "Bristol" u centru Beograda u kojima žive vojni osiguranici bez krova nad glavom, poplavljene. Ko će da utvrdi uzrok problema i kako pomoći ljudima?

Foto: (MONDO - Petar Stojanović) Hotel "Bristol" sagrađen na početku 20. veka.

  Zaštitnik građana Zoran Pašalić izaći će u ponedeljak sa preporukama za rešavanje problema vojnih beskućnika u hotelu "Bristol", a na koje je Ministarstvo odbrane mora da odgovori u roku od 15 do 60 dana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<
"Mi ćemo insistirati da što pre odgovore", rekao je Pašalić tokom susreta sa stanarima "Bristola", koji su u sredu imali poplavu, jer je, kako tvrde, neko namerno presekao crevo vodokotlića u kupatilu jedne zaključane i zapečaćene sobe na četvrtom spratu i zapušio slivnik na podu.

On nije želeo da komentariše slučaj poplave, naglašavajući da uzrok toga može da utvrdi samo onaj ko je stručan i nadležan, nakon što se obavi uviđaj.

Stanar "Bristola" Dragan Stojanović, koji zastupa stavove vojnih beskućnika u javnosti, a čija soba je najviše poplavljena, ukazao je da to nije slučajno, kao i da se ni civilna ni vojna policija nisu odazvale na poziv da obave uviđaj.

POSLANIK ZAMENIO BRAVU: Balša Božović u hotelu Bristol

Pašalić mu je rekao da se služba Zaštitnika građana u takvim situacijama pritužbi na nepostupanje nadležnih organa obraća policiji da po hitnom postupku uradi uviđaj i sakupi potrebna obaveštenja i ako stanari "Bristola" danas upute zahtev, to će biti urađeno.

Stojanović je rekao da je crevo vodokotlića namerno oštećeno kako bi voda curila na pod, dok je istovremeno u slivnik na podu stavljena prvo krpa, pa preko nje najlonska kesa, da se zapuši odvod.

Soba je bila zaključana, na njoj je bio pečatni vosak vojne ustanove "Dedinje" i samo oni su imali ključeve. Neko je otključao, ušao i presekao crevo, zapušio slivnik, potom zaključao sobu i vratio pečat. Vrata sam razvalio nogom kako bih zatvorio ventil, naveo je on.

Raseljavanje "stanara" hotela "Bristol"

Stojanović je najavio da će se vojni beskućnici sutra obratiti pismima predsedniku Srbije, predsednici vlade i predsednici skupštine, sa zahtevom da ih prime u narednih pet dana ili će, u suprotnom, stupiti u štrajk glađu u šatorima ispred "Bristola".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.