Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"POLITIKA" ODBILA TRI CITULJE ZBOG GOVORA MRZNJE

Beograd -- Beogradski dnevnik "Politika" odbio je da objavi u izdanju od ponedeljka tri citulje povodom smrti bivseg ministra policije i poslanika Socijalisticke partije Srbije Vlajka Stojiljkovica.

Stojiljkovicev advokat Branimir Gugl je agenciji Beta rekao da "Politika" nije zelela da primi citulje SPS-a i poslanicke grupe SPS-a.

On nije mogao da navede razlog, niti sadrzinu citulja.

Odgovorni urednik "Politike" Milan Misic rekao je Beti da su sporne citulje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odbijene jer taj list ne zeli "da se citulje pretvore u sredstvo politicke propagande i politicke diskvalifikacije i sredstvo za rasplamsavanje govora mrznje". Prema Misicevim recima, u odbijenim cituljama je poruceno da su Vlajka Stojiljkovica ubili oni koji su usvojili Zakon o saradnji sa Haskim tribunalom. "Smrt jeste licna tragedija, njega i njegove porodice, ali ne zelimo da se citulje, koje pre svega sluze da se siroj javnosti obelodani necija smrt i gubitak koji su pretrpeli najblizi, instrumentalizuju u politicke svrhe", rekao je Misic. Odgovorni urednik "Politike" je dodao da je bio obavesten o tri takve citulje i da je on odlucio da se ne objave. "Nemamo nista protiv citulja u kojima se Stojiljkovic kvalifikuje kao heroj otadzbine, ali smo protiv poruka koje diskvalifikuju druge", rekao je on.

Sahrana Vlajka Stojiljkovica u Pozarevcu u utorak Komemoracija povodom smrti saveznog poslanika Vlajka Stojiljkovica trebalo bi da se odrzi u ponedeljak u 13.00 casova u Saveznoj skupstini, prenosi RTS. Sahrana Stojiljkovica zakazana je za utorak u 14.00 casova u Pozarevcu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.