POKS: Za stranke cenzus da bude tri odsto, ali za koalicije pet

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2020, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKS: Za stranke cenzus da bude tri odsto, ali za koalicije pet

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predlaže izmenu izbornog zakona i u delu koji se odnosi na glasanje dijaspore

Našim sunarodnicima u inostranstvu sa pravom glasa treba omogućiti da glasaju elektronski ili putem pisma, po modelu mnogih zemalja EU, ali i Rusije, a ne kao do sada u konzulatima udaljenim hiljadama kilometara.

- Pozdravljamo odluku da se izborni cenzus smanji na tri odsto, jer će budući parlament verodostojnije predstavljati volju naroda, ali smatramo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da za koalicije treba da ostane pet odsto, da se od skupštine ne napravi ponovo "cirkus". Kada se već menja zakon, treba ispraviti veliku nepravdu prema našoj dijaspori. Van Srbije živi veliki broj Srba sa pravom glasa i njima treba omogućiti da glasaju na jednostavan i siguran način, elektronskim putem preko interneta kao u mnogim zemljama ili pismom. Glasanjem u konzulatima koji su jako udaljeni, do sada je uvek manje od jednog procenta naših ljudi koristilo biračko pravo. Na ovaj način bi mnogo više glasača glasalo i skupština bi imala veći legitimitet - izjavio je predsednik POKS, Žika Gojković.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.