POKRENUTA PROIZVODNJA U ŽELEZARI SMEDEREVO

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 12:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKRENUTA PROIZVODNJA U ŽELEZARI SMEDEREVO

Za dva do tri dana gvožđe dolazi u Čeličanu, gde se finalizira proizvod i stiže u Toplu valjaonicu

SMEDEREVO - Krenuo je dim iz dimnjaka Železare Smederevo - to je siguran znak da je pokrenuta proizvodnja, potvrdio je jutros predsednik Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) u ovoj fabrici Dragan Milovanović.

Obnovljena je poizvodnja i to je najvažnije u ovom trenutku. Aglo mašine na Aglomeraciji počele su da prave uložak za >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << visoku peć za livenje gvožđa, izjavio je Milovanović.

On je precizirao da, za dva do tri dana, gvožđe dolazi u Čeličanu, gde se finalizira proizvod i stiže u Toplu valjaonicu, po proceni, oko 12. ili 13. marta. Plan je, prema Milovanoviću, da kompletan proces proizvodnje bude zaokružen do 15. marta.

Sektor za odnose sa javnošću u Železari Smederevo za danas je najavio pokretanje proizvodnje, "zaduvavanjem” visoke peći broj dva, nakon prestanka rada u februaru zbog loših vremenskih uslova.

"Nakon prestanka rada usled loših vremenskih uslova u prvoj polovini februara kada je i veći deo zaposlenih mogao odabrati odlazak na plaćeno odsustvo ili korišćenje godišnjeg odmora, Železara Smederevo ponovo pokreće proizvodnju i planira da zaduva visoku peć broj 2 u sredu 7. marta”, kaže se u saopštenju.

Pripreme za pokretanje proizvodnje privode se kraju, a za početak, pristigla je i dovoljna količina sirovina za redovan rad primarne proizvodnje i nastavak procesa rada završne proizvodnje u svim njenim delovima.

U saopštenju se dodaje da se veći deo zaposlenih vratio sa plaćenih odsustva i godišnjih odmora i počeo sa svojim redovnim radnim aktivnostima.

Tanjug saznaje da su od ponedeljka počele pripremne radnje za pokretanje proizvodnje.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.