POGORŠAVANJE ZATEGNUTIH ODNOSA: Pakistan zabranio let indijskom premijeru!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2019, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGORŠAVANJE ZATEGNUTIH ODNOSA: Pakistan zabranio let indijskom premijeru!

Modijev avion neće moći da prođe koriz vazdušni prostor Pakistana ni u petak ni prilikom povratka naredne nedelje

Pakistan je odbio zahtev indijskog premijera Narendre Modija da prođe kroz vazdušni prostor te zemlje na letu za Nemačku.

Informaciju je saopštio pakistanski ministar spoljnih poslova Šah Mehmud Kureši i precizirao da je, s obzirom na situaciju u "okupiranom" Kašmiru, odbijen zahtev da Modijev avion prođe koriz vazdušni prostor Pakistana u petak >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i prilikom povratka naredne nedelje.

Portparol indijskog Ministarstva spoljnih poslova Raviš Kumar rekao je da Nju Delhi žali zbog odluke Pakistana, dodajući da je to drugi put u protekle dve nedelje da je odbijen zahtev najviših indijskih zvaničnika za let kroz pakistanski vazdušni prostor.

- Pakistan bi trebalo da razmisli o svojoj odluci da odstupi od međunarodne prakse i preispita svoju staru naviku da daje lažne razloge za svoje jednostrane akcije - rekao je Kumar.

Odluka Pakistana dodatno će pogoršati odnose dve zemlje, koji su već zategnuti posle odluke Nju Delhija da ukine specijalni status Kašmiru, nemirnom regionu na koji obe zemlje polažu pravo.

ŠPIJUNSKO BLAGO: Američka vojska razvila dronove veličine INSEKTA (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.