POGORŠANJE SITUACIJE U BORU: Zaraženo četvero dece!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 15:08

POGORŠANJE SITUACIJE U BORU: Zaraženo četvero dece!

Dvoje obolelih je hospitalizovano

Epidemiološka situacija u Boru se pogoršava neočekivanom brzinom, rekli su danas nadležni u gradskim zdravstvenim institucijama na konferenciji za medije i dodali da je u poslednja dva dana u tom gradu registrovano 25 novih slučajeva virusne infekcije.

Kako je objavljeno na sajtu grada, na današnji dan u Boru su ukupno 74 osobe pozitivne na virus korona.

Od 25 novoobolelih, dvoje je hospitalizovano, dok su ostali sa blažim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << simptomima, nalaze se na adekvatnoj terapiji i u kućnoj izolaciji.

Epidemiolog Doma zdravlja u Boru Javorka Stankulić kaže da se starosna granica obolelih pomera ka mlađoj generaciji i da je najzastupljenija grupa od 40 do 49 godina.

Dodaje da među 25 novoregistrovanih slučajeva ima i četvoro dece - troje školskog i jedno predškolskog uzrasta.

- Moram da napomenem da se radi uglavnom o porodičnim kontaktima, a deca su već duže vreme u izolaciji tako da ne postoji opasnost po ostalu decu - rekla je Stankulić, a navedeno na sajtu grada.

Prema rečima nadležnih u borskom Domu zdravlja, primetno je povećan broj pregleda u kovid ambulanti, te će, navode, ukoliko se situacija pogorša, biti predloženo uvođenje novih antiepidemijskih mera.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.