Izvor: B92, 07.Mar.2001, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POGINULA TRI JUGOSLOVENSKA VOJNIKA NA JUGU SRBIJE

Tri vojnika Vojske Jugoslavije poginula su, a jedan oficir je ranjen u sredu, kada je njihovo vozilo oko 13.30 casova naletelo na protivtenkovsku minu ili neku drugu napravu na brdu iznad sela Oraovica, dva kilometra severno od Preseva. Poginuli su Mile Djenadio, vojnik po ugovoru iz Zajecara, vozac, Dejan Pavlovic, vojnik po ugovoru iz prokuplja, i vodnik Vukajlo Lazarevic, a ranjen je pukovnik Vladimir Ristic, javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric.

Biserka Matic, clan Koordinacionog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tela vlada Srbije i Jugoslavije izjavila je za Radio B92 da su vojnici "naleteli na protivtenkovsku minu ili neku drugu napravu, upravo je uvidjaj u toku". "Dzip je raznet, izbacena sedista, po drvecu vise delovi odece... To je na brdu iznad sela Oraovica, i postoji sumnja da je neko tu napravu podmetnuo u toku noci. Vojno vozilo je tuda vec bilo proslo i u povratku mu se to dogodilo", rekla je Biserka Matic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.