Izvor: B92, 14.Apr.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POCINJE PRIKUPLJANJE POTPISA ZA REFERENDUM U SRBIJI

Beograd -- Predsednik Politickog saveta Demohriscanske stranke Srbije Milan St. Protic najavio je da ce ta partija naredne nedelje pokrenuti sakupljanje potpisa za referendum u svim vecim gradovima Srbije. Protic je izjavio da ne vidi razlog zasto je Srbiji bila neprihvatljiva ponuda crnogorskog predsednika Mila Djukanovica o dve nezavisne drzave, koje bi potom sklopile medjudrzavni ugovor i da bi to bilo mnogo zdravije resenje. Beogradski sporazum je samo prelazno resenje ka nezavisnoj Srbiji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Crnoj Gori u kom ce nepotrebno biti izgubljene 3 godine, rekao je Protic. On istice da sva istrazivanja javnog mnenja u Srbiji pokazuju da bi gradjani radije ziveli u nezavisnoj Srbiji, nego u ovoj nedefinisanoj tvorevini koja nema grb, zastavu, himnu i ustrojstvo. Zbog toga u Srbiji postoji veoma jasno izrazena vecinska volja za referendum.

Da stvari budu paradoksalnije, mnogo jaca nego u Crnoj Gori, rekao je Protic. On je ocenio da su politicke razlike u DOS gotovo vece nego izmedju vlasti i opozicije. DOS se odlicno slagao s Djukanovicem dok nije dosao na vlast. Posle 5. oktobra, jugoslovenski predsednik Vojislav Kostunica je posle prvog sastanka s Djukanovicem rekao da je s njim nemoguce razgovarati, rekao je Protic. Tvrdnje predsednika Socijalisticke narodne partije Predraga Bulatovica da u Srbiji raste separatizam, on je ocenio neutemeljenim. "Ne moze u Srbiji da raste separatizam, kao sto ni ideja o nezavisnoj Crnoj Gori nije separatisticka", ocenio je Protic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.