POČELO JE! Ostanite kod kuće - Hitno upozorenje RHMZ-a zbog predstojećih nepogoda

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jul.2023, 15:59

POČELO JE! Ostanite kod kuće - Hitno upozorenje RHMZ-a zbog predstojećih nepogoda

Nižu se upozorenja.

Republički hidrometeorološki zavod upravo je izdao hitno upozorenje za područje Kopaonika na vremenske nepogode.

- U narednih sat vremena na području Kopaonika jak konvektivni razvoj uslovlјavaće intenzivne plјuskove sa grmlјavinom i gradom. Očekuje se da u zoni plјuska vetar bude olujne jačine - kažu iz RHMZ.

Osim toga, RHMZ najavljuje da se u narednih sat vremena u brdsko-planinskim predelima jugozapadne u južne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije očekuje lokalna pojava plјuskova sa grmlјavinom.

Ranije danas izdato je upozorenje zbog nevremena za celu Srbiju.

- Oblast od Alpa, preko zapadnog Balkana i Srbije do regiona Karpata još danas očekuje jaka grmlјavinska aktivnost.

Razvoji će lokalno biti veoma snažni i brzopokretni (premeštaće se sa zapada-severozapada ka istoku) uz:

Tačnu lokaciju inicijacije, premeštanja i jačine samih nepogoda je unapred teško odrediti, ali je veća verovatnoća pojave u kasnijim popodnevnim i večernjim satima u severnim, zapadnim, centralnim i istočnim krajevima Srbije. -

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.