POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Na članovima važna odluka

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jan.2021, 16:09

POČELA SEDNICA KRIZNOG ŠTABA: Na članovima važna odluka

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je ranije danas da nije realno da se na sednici Kriznog štaba donese odluka o popuštanju mera za sprečavanje širenja korona virusa, ali i navela da će ta tema svakako biti otvorena.

Danas posle 14 sati počela je sednica Kriznog štaba za borbu protiv epidemije korona virusa na kojoj će biti razmatrana epidemiološka situacija u našoj zemlji.

- Mislim >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da nije realno da to bude danas, ali danas ćemo otvoriti tu temu. Razgovaraćemo koji su to parametri potrebni da bi dodatno reklaksirali mere, uključujući i rad ugostiteljskih i drugih objekata do 22 sata - rekla je Brnabić.

Navela je da je uvek zagovornik toga da pokusamo da nađemo "fin balans".

- Danas nije realno da se donese ta odluka, i dalje su brojevi (novozaraženih korona virusom) takvi... Nismo još otvorili tu temu, ali mislim da je vreme da je otvorimo - rekla je premijerka.

Epidemiološki posmatrano, nije trenutak da se popuštaju mere još neko vreme dok stvarno ne budemo sigurni da je ta silazna putanja stabilna, da je broj obolelih i stanje u zdravstvenim ustanovama dobro, do tada moramo biti oprezni. Mi još uvek imamo te rizike, deca su pošla u školu, veća je komunikacija između ljudi, evo sada idu i lepi dani, što će narod izmamiti napolje, što je opet dobro jer ovi ledeni dani prestaju, ali svakako još nije vreme za opuštanje, kaže epidemiolog i član Kriznig štaba prof.dr Banislav Tiodorović.

Kako ističe profesor Tiododrović, biće razgovora i o popuštanju mera zbog trgovinskog dela, ekonomomije, ali kako ističe možda je vreme sačekati još malo.

- Biće verovatno tih pitanja po popuštanju mera, zbog trgovinskog dela, ekonomije, ali rekao bih da treba sačekati još malo, i da sačekamo da ova vakcinacija bude što obuhvatnija, onda možemo da računamo da ćemo imati bolju situaciju. Smatram da o tome ne možemo pričati kraja januara, masovna vakcinacija je krenula danas, što je dobro. Ima se utisak da je bolji odziv i da ima više interesovanja za vakcine, što je odlično - kaže epidemiolog Tiodorović.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.