POČELA REKONSTRUKCIJA KAPETANSKE ULICE U MAJDANPEKU

Izvor: Kurir, 18.Okt.2011, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POČELA REKONSTRUKCIJA KAPETANSKE ULICE U MAJDANPEKU

BEOGRAD - Radovi na rekonstrukciji Kapetanske ulice, glavne saobraćajnice u Majdanpeku, počeli su danas. Radi se o ulici koja je bila veoma oštećena, pre svega zato što se u proteklom periodu, zbog aktiviranja klizišta i zatvaranja obilaznice, koristila kao tranzitna saobraćajnica.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja zadužen za NIP Milan Đokić otvorio je radove i tom prilikom izjavio da su opštine istočne Srbije nepravedno zapostavljene decenijama >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << unazad po pitanju infrastrukturnih projekata i da je rezultat toga prilično devastirana regionalna i lokalna infrasruktura.

"Izmenama Zakona o finansiranju lokalnih samouprava, opštinski budžeti će imati više sredstava na raspolaganju i samim tim opštine će imati više mogućnosti za rešavanje lokalnih infrastukturnih problema", rekao je Đokić i dodao da će prioriteti ulaganja NIP-a u narednom periodu biti usmereni na regionalne i međuopštinske projekte.

Kako je saopštilo Ministarstvo ekonomije, projekat rekonstrukcije Kapetanske ulice u Majdanpeku obuhvata radove na 1.940 metara saobraćajnice sa trotoaraima, kao i radove na saobraćajnoj signalizaciji.

Vrednost ugovorenih radova je preko 67 miliona dinara. Deo sredstava za rekonstrukciju ove ulice Nacionalni investicioni plan je obezbedio iz Programa "Gradimo zajedno", i to 37 miliona dinara, dok lokalna samouprava sufinasira projekat sa 30 miliona dinara.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Rekonstrukcija Kapetanske ulice u Majdanpeku

Izvor: TimockeVesti.net, 19.Okt.2011, 13:13

Počeli su radovi na rekonstrukciji Kapetanske ulice, glavne saobraćajnice u Majdanpeku. Ovaj projekat, koji obuhvata radove na rekonstrukciji 1.940 metara saobraćajnice, trotoara i radove na saobraćajnoj signalizaciji, vredan je oko 67 miliona dinara.. Opširnije..

Nastavak na TimockeVesti.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.