PKS dobio ovlašćenje za elektronske potpise

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2009, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKS dobio ovlašćenje za elektronske potpise

BEOGRAD - Privredna komora Srbije dobila je ovlašćenje da izdaje elektronske potpise, koji imaju pravnu snagu svojeručnog potpisa, saopšteno je danas.

Direktor centra za informatiku PKS Đuro Vojnović kazao je na predstavljanju izveštaja o korišćenju informacionih tehnologija u Srbiji da će PKS u oktobru dodeliti prve elektronske potpise i predstaviti nove usluge koje će uvesti za svoje članove.

Elektronski potpis omogućava firmama i građanima da dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potpisuju elektronskim putem, bez svojeručnog potpisa, kao i da sklapaju ugovore i obavljaju druge poslovne transakcije preko interneta.

Zakon o elektronskom potpisu usvojen je 2004. godine, pravilnik o izdavanju kvalifikovanih elektronskih potpisa usvojen je 2008. godine, a Javno preduzeće PTT je u decembru prošle godine počelo da izdaje građanima elektronske potpise.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije najavilo je da će omogućiti da se nove lične karte sa čipom koriste kao elektronski potpis, ali to do sada nije omogućeno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PKS dobio ovlašćenje za izdavanje elektronskih potpisa

Izvor: EMportal, 23.Sep.2009

Privredna komora Srbije (PKS) dobila je ovlašćenje da izdaje elektronske potpise, koji imaju pravnu snagu svojeručnog potpisa, saopšteno je danas.

Nastavak na EMportal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.