PKS: Čuvarkuća za novih 64 proizvoda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Feb.2021, 12:38

PKS: "Čuvarkuća" za novih 64 proizvoda

Privredna komora Srbije (PKS) saopštila je danas da je porodica Čuvarkuća dobila 64 nova proizvoda u oblasti hemijske, prehrambene i prerađivačke industrije Srbije, a pravo na žig osvojili su Zorka keramika, Perutnina Ptuj - Topiko, Mercator S, Crvenka fabrika šećera, Pobeda DOO Predejane i Degustacioni centar Pirot.

Time je ukupan broj čuvarkuća premašio 500, saopšteno je na sednici Saveta u PKS.

U oblasti prehrambene industrije, dva ugostitelja sa bogatim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iskustvom, "Pobeda" doo Predejane sa ajvarom i Degustacioni centar Pirot sa peglanom kobasicom, kandidovali su specifične proizvode za žig Čuvarkuća.

Pravo na žig dobilo je i 17 proizvoda kompanije "Perutnina Ptuj - Topiko" u Bačkoj Topoli, u kojoj se kompletan uzgoj, prerada i distribucija odvijaju u Srbiji i zatvara putanja proizvoda od polja do trpeze.

Porodicu čuvarkuća uvećaće i 21 proizvod kompanije "Mercator S" pod brendom "Ukusi moga kraja", koji se prave u saradnji sa lokalnim proizvođačima.

Gotovo 90 odsto domaće sirovine i rada ima i "beli šećer" Šećerane Crvenka, sa tradicijom dugom 107 godina.

U oblasti hemijske industrije, 14 vrsta podnih i sedam vrsta zidnih pločica kompanije "Zorka keramika", vodećeg proizvođača keramičkih pločica u Jugoistočnoj Evropi, poneće prestižni žig.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PKS: Žig Čuvarkuća do sada dobilo više od 500 proizvoda iz Srbije

Izvor: N1 televizija, 10.Feb.2021

Privredna komora Srbije objavila je da su žig "Čuvarkića", koji označava kvalitet i domaće poreklo, dobila još 64 proizvoda u oblasti hemijske, prehrambene i prerađivačke industrije Srbije, čime je ukupan broj proizvoda sa tom oznakom premašio 500.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.