Izvor: Southeast European Times, 10.Jul.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKK otela tri nemačka planinara u istočnoj Turskoj

10/07/2008

ANKARA, Turska -- Zabranjena separatistička Kurdistanska radnička partija (PKK) otela je u utorak (8. jul) u istočnoj provinciji Agri tri nemačka planinara iz grupe 13 planinara, saopštio je guverner te provincije Mehmet Četin. On je rekao da su kurdski militanti oteli planinare sveteći se za nedavne korake Berlina protiv udruženja i pristalica PKK u Nemačkoj.

U međuvremenu, u eksploziji bombe pored puta u provinciji Hakari, za koju se smatra da ju je postavila PKK, ranjeni su osam vojnika i jedan seoski čuvar, izvestili su lokalni mediji. (Hurijet, novinska agencija Dogan, Turske dnevne vesti - 10/07/07, novinska agencija Anadolu, DPA - 09/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.