Izvor: Southeast European Times, 20.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKK oslobodila otete nemačke planinare

20/07/2008

ANKARA, Turska -- Tri Nemca koje su prošle nedelje oteli pripadnici Kurdistanske radničke partije (PKK) oslobođena su u nedelju (20. jul). Ministar inostranih poslova Ali Babačan pozvao je svog nemačkog kolegu Franka-Valtera Štajnmajera da ga informiše o oslobađanju. Kurdski militanti oteli su planinare 8. jula, u znak osvete zbog nedavnih koraka Berlina protiv udruženja i pristalica PKK u Nemačkoj.

U međuvremenu, militanti iz zabranjene Kurdistanske radničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << partije (PKK) u subotu su ubili četiri osobe i ranili devet u napadu na selo u jugoistočnoj provinciji Bingol, javili su turski mediji. Motiv je verovatno bila krvna osveta između sela, izjavio je guverner Bingola Irfan Balkanlioglu. Deset drugih pripadnika PKK poginulo je u petak u oružanim borbama sa snagama bezbednosti u severoistočnoj Turskoj, od kojih su šestorica poginula u provinciji Siirt. (AFP, Rojters, Hurijet - 20/07/08, Zaman, Hurijet, novinska agencija Dogan, AFP, Rojters - 19/07/08)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.