PITBUL NE DA PRIJEPOLJSKIM KOMUNALCIMA NA DEPONIJU

Izvor: Kurir, 01.Okt.2010, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PITBUL NE DA PRIJEPOLJSKIM KOMUNALCIMA NA DEPONIJU

PRIJEPOLJE - Javno komunalno preduzeće "Lim" iz Prijepolja zatražilo je od policije, Komunalne inspekcije i Direkcije za izgradnju da reši neočekivani problem - da ukloni opasnog psa koji ometa funkcionisanje službe za komunalnu čistoću.

"Naši radnici su svakodnevno u opasnosti jer ih prisustvo opasnog psa koji se slobodno kreće po deponiji za skladištenje komunalnog otpada često sprečava u obavljanju posla", navodi se u pismu. U pismu se ističe da se pas pojavio pre desetak >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dana i da ga se, verovatno, neko od njegovih nesavesnih vlasnika na taj način rešio.

Od tada su radnici komunalne čistoće više u vozilu nego na poslu, a najugroženiji su buldožeristi koji bi trebalo da ravnaju deponiju i radnici koji lokalizuju povremeno izbijanje plamena na njoj.

"Samo zahvaljujući našem oprezu i solidarnosti kolega koji jedni drugima obezbeđuju sigurnost dok se na brzinu ne uskoči u kamion ili neko drugo sredstvo mehanizacije, do sada nismo imali direktan napad opasnog psa. Međutim, umalo nije stradao jedan ribolovac koji se zadesio na Limu u neposrednoj blizini deponije. On je jedva uspeo da se spase", rekao je Dževad Beganović, jedan od rukovodilaca u Službi komunalne čistoće.

U pismu upućenom nadležnim institucijama komunalci traže pomoć kako bi pas bio uklonjen.

"Svesni smo rizika koji on predstavlja ne samo po naše radnike nego i po prolaznike jer je deponija smeštena uz samu magistralu Beograd - Crnogorsko primorje. Krvoločna zver (vrsta pit bula), kako se i u literaturi opisuje ova vrsta psa, već je počela da zavodi neki svoj red na deponiji. Stradalo je pet-šest pasa lutalica", navodi se u pismu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.