PIROTSKI RADIO SMANJUJE BROJ ZAPOSLENIH

Izvor: Kurir, 19.Dec.2010, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIROTSKI RADIO SMANJUJE BROJ ZAPOSLENIH

PIROT - Skupština opštine Pirot, osnivač i vlasnik "Radio Pirota", koji nije prodat ni posle tri aukcije, zatražila je od direktora i Upravnog odbora tog preduzeća novu sistematizaciju radnih mesta u tom preduzeću i smanjenje broja zaposlenihih sa 11 na šest. Opština je spremna da radnicima koji će biti proglašeni za tehnološki višak isplati otpremnine koje bi iznosile od 250.000 do 300.000 dinara po zaposlenom, u zavisnosti od radnog staža i visine zarade koju je primao.

Pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << predsednika opštine Pirot Boban Nikolić rekao je da broj zaposlenih mora da se smanji, jer su svi zainteresovani kupci kao glavni razlog odustajanja od kupovine tog radija navodili veliki broj zaposlenih.

"Privatizacija se neće sprovesti dok se ne reši problem viška radnika. Od direktora i Upravnog odbora tražimo da sagledaju ozbiljnost sitiuacije i da urade novu sistematizaciju za šest umesto dosadašnjih 11 radnika", rekao je Nikolić.

On je dodao da opština nije odustala od prodaje radija i da bi posle nove sistematizacije trebalo da bude urađen plan i program rada tog javnog preduzeća za narednu godinu sa finansijskim planom u skladu sa brojem radnika koji će ostati da rade. Prema njegovim rečima, racionalizacija broja zaposlenih i nova sistematizacija moraju biti urađeni do kraja godine, kako bi na sednici Skupštine opštine Pirot 28. decembra bio usvojen plan i program rada.

"Radio Pirot moraće nešto da menja u organizaciji, programskoj šemi i načinu rada, jer neće moći više da računa da će kao ove godine iz budžeta dobiti 5,6 miliona dinara. Broj radnika mora da se smanji kako bi se pronašao kupac", kazao je Nikolić.

Direktorka i glavna i odgovorna urednica Radio Pirota Olivera Kitanović rekla je da će zaposleni moći da se izjasne da li dobrovoljno žele da se prijave za odlazak iz preduzeća uz otpremninu koju će ponuditi osnivač.

"Ukoliko ne bude zainteresovanih, moj zadatak biće jako težak, jer treba pomiriti socijalni momenat, pojedinačne ljudske sudbine i potrebe novog radija. Ono što sa sugurnošću mogu da kažem je da će oni koji ostanu morati to i da opravdaju", rekla je Kitanovićeva.

Opština Pirot već nekoliko godina dotacijama iz budžeta pomaže rad lokalnih medija, a ove godine za rad medija izdvojeno je više od 15 miliona dinara, dok je za narednu planirano 15 miliona dinara.

Radio Pirot jedini je neprivatizovan medij u Pirotu. U tom preduzeću radi šest novinara, četiri tehničara i direktor. Radio Pirot postoji 32 godine. U Pirotu postoje još dve privatne radio stanice, dve privatne televizije i dva privatna lista.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.