PIROT: Voda u Tijabari posle 10 dana ispravna za piće

Izvor: Kurir, 29.Apr.2014, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIROT: Voda u Tijabari posle 10 dana ispravna za piće

Bakteriološka analiza pokazala da je svih 17 parametara ispravno

PIROT - U delu Pirota zvanom "Tijabara" voda za piće od danas je ponovo ispravna, deset dana nakon što je zbog obilnih kiša zamućeno izvorište Krupac.

Direktor Javnog preduzeća Vodovod i kanalizacija Zoran Nikolić rekao je da bakteriološka analiza pokazala da je svih 17 parametara ispravno.

"Računi potrošačima u 'Tijabari' biće umanjeni za 30 odsto jer nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dana nisu mogli da koriste vodu za piće", rekao je Nikolić.

Sve analize radio je Zavod za javno zdravlje u Pirotu."Radovi na rekonstrukciji Crpne stanice Berilovac, koji se obavljaju zahvaljujući sredstvima Nemačke razvojne banke iz programa KfW, biće obavljeni za oko godinu i po dana i time će svi problemi sa zamućenjem vode u ovom delu Pirota biti rešeni", rekao je Nikolić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.