PIROĆANCI GRADE POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

Izvor: Kurir, 07.Dec.2010, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PIROĆANCI GRADE POSTROJENJE ZA PREČIŠĆAVANJE OTPADNIH VODA

PIROT - U Krupcu kraj Pirota, najvećem selu u pirotskoj opštini sa 1.600 žitelja, počela je gradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a pri kraju je gradnja kanalizacije. Izgradnja kanalizacije u Krupcu košta oko 50 miliona dinara, a postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda oko 40 miliona dinara.

Za izgradnju kanalizacije meštani Krupca su dali 16,5 miliona, iz Nacionalnog investicionog plana je obezbeđeno 17 miliona, a Vodovod i opština Pirot su dali pet odnosno >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << milion i po dinara. Direktor JP "Vodovod i kanalizacija" Zoran Nikolić rekao je da je više od 90 odsto opreme za postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda stiglo u Krupac i da očekuje da radovi budu gotovi do sredine januara.

"Trenutno se radi rezervoar. Kada to završimo postrojenje će biti spremno za upotrebu. Očekujemo da radovi na mreži i postrojenju budu završeni u isto vreme, najkasnije do sredine januara iduće godine", rekao je Nikolić.

On je dodao da priključak za kanalizaciju po domaćinstvu košta oko 500 evra.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Piroćanci grade postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda

Izvor: Glas javnosti, 08.Dec.2010, 07:12

PIROT - U Krupcu kraj Pirota, najvećem selu u pirotskoj opštini sa 1.600 žitelja, počela je gradnja  postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, a pri kraju je gradnja kanalizacije. Izgradnja kanalizacije u Krupcu košta oko 50 miliona dinara, a postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda oko...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.