PENTAGON ZAINTERESOVAN ZA KUPOVINU RUSKOG ORUŽJA? U pitanju su primerci sovjetske proizvodnje

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Okt.2020, 09:17

PENTAGON ZAINTERESOVAN ZA KUPOVINU RUSKOG ORUŽJA? U pitanju su primerci sovjetske proizvodnje

Žele da im bude isporučeno "ručno napravljenim drvenim sanducima maslinaste boje sa oznakom vrste oružja i brojem serije na ruskom jeziku"

Ministarstvo odbrane SAD zainteresovano je za nabavku serije maketa nekih vrsta oružja sovjetske proizvodnje u punoj veličini za vojnu bazu Fort Bening. Kako se navodi u zahtevu Pentagona, makete oružja će biti korišćene u procesu obuke, uključujući razvoj "veština rukovanja oružjem protivnika".

Makete za koje je Pentagon >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zainteresovan su, između ostalog, bacač granata RPG-7, protivavionski sistem "Strela 2", automatska puška "Kalašnjikov", snajperske puške "Dragunov", kao i granate F-1, RGD-5 i RG-42, i one treba da budu napravljene od "veoma čvrstog uretana, kako bi izdržale dugogodišnje obuke".

Pritom, kopije oružja treba da budu isporučene američkoj strani u "ručno napravljenim drvenim sanducima maslinaste boje sa oznakom vrste oružja i brojem serije na ruskom jeziku", navodi se u dokumentu.

- Zainteresovani dobavljači treba da pošalju sva pitanja u vezi sa zahtevom što pre, kako bi kupac mogao da odgovori na njih. Trenutno nisu obezbeđena novčana sredstva, ali se očekuje da će biti dobijena - ističe se.

Prošle godine je portal "Difens blog" saopštio da su američki vojnici u okviru vojnih vežbi koristili makete ruske vojne tehnike, između ostalog protivavionskih sistema "Tor" i "Osa".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.