PD PSBIH usvojila Rezoluciju o ustaškim zločinima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Maj.2020, 18:48

PD PSBIH usvojila Rezoluciju o ustaškim zločinima

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH doneo je danas Rezoluciju o poštovanju žrtava ustaškog režima, a nakon što su poslanici HDZ BH napustili sednicu, jer nije prihvaćen njihov amandman da se dokument odnosi na žrtve svih totalitarnih režima u Evropi.

Poslanici su podržali svih 10 amandmana predlagača, ali ne i amandman HDZ-a da se rezolucija odnosi na žrtve svih totalitarnih režima u Evropi, kao ni amandmane SNSD-a i Srpskog kluba.

Predlagači >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << usvojene rezolucije su poslanici Naše stranke i Nezavisnog bloka.

Kako je preneo sarajevski portal Klix, usvojen je amandman Dragana Mektića koji se odnosi na jasenovačku građu, ali se ne navode detalji iz tog amandmana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DODIK OGORČEN "Još jedna podvala i pokušaj revizije istorije u Parlamentu BiH"

Izvor: Blic, 20.Maj.2020

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je Rezolucija o poštovanju žrtava ustaškog režima, koja je danas dobila podršku poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, neviđena podvala i potpuna revizija istorije, u funkciji bošnjačke političke elite,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.