PAŽNJA: Ofarbani trče po Novom Beogradu, zato...

Izvor: Mondo, 22.Sep.2018, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAŽNJA: "Ofarbani" trče po Novom Beogradu, zato...

(Novo)Beograđani, pažnja, ponovo imamo izmene u saobraćaju. U nedelju se na Novom Beogradu održava trka zbog čega neke linije gradskog prevoza privremeno menjuju trase, a i pešaci neće baš slobodno moći svuda kud su hteli.

Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Poseban režim saobraćaja u delu Novog Beograda odvijaće se u periodu od 05:00 do 17:00 časova.

Za celo to vreme obustavlja se saobraćaju ulici Evropskoj, od raskrsnice sa Gandijevom do >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << javnog parkinga iza Immo centra.

Obustava saobraćaja samo u periodu od 11:00 do 14:00 časova u ulicama Japanska, Gandijeva (Između Japanske i Evropske), Nehruova (Između Japanske i Evropske) i Dušana Vukasovića (Između Japanske i Evropske).

Holi inspiracija

Trka s bojama "color RUNNING" inspirisana je festivalom boja HOLI kojim svake godine hiljade ljudi širom sveta obeležavaju sreću novih početaka. Trka je amaterskog karaktera s ciljem da promoviše vrednosti drugarstva, motivacije i zabave. To znači da je namenjena rekreativcima i svima koji bi da probaju nešto drugačije. Boje koje se koriste su organskog porekla, namenjene su ishrani i lako se skidaju jednostavnim pranjem vodom. Ko može da lagamo trči ili pešači 30 minuta, uspešno će završiti i ovu trku.

Tokom održavanja manifestacije u periodu od 11 do 14 časova vozila javnog gradskog prevoza radiće u sledećem režimu:

- Vozila sa Linije br. 95 voziće u oba smera ulicama Jurija Gagarina, Dr Ivana Ribara do terminusa Blok 45;

- Vozila sa Linije br. 89 saobraćaće u oba smera ulicama Jurija Gagarina, pravo ulicom Dr Ivana Ribara, Mileve Marić Ajnštajn do terminusa Blok 72;

- Vozila sa Linije br. 82 voziće u oba smera od terminusa Blok 44 ulicama Nehruova, Jurija Gagarina, Dr Ivana Ribara, Vojvođanska i dalje redovnom trasom.

Vozila JGP-a ce na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

TRKANJE I FARBANJE U JEDNOM

Od prijavljenih za "najšareniju urbanu trku"prvih hiljadu trčanje započinje u čistoj beloj majici, a volonteri će ih po svakom pređenom kilometru kroz novobegoradske Blokove zasipati bojama.

Tako će pretrčanih 5 kilometarra završiti obojeni od glave do pete.

Beograđani namazani svim bojama

Start i cilj trke sa pratećim programskim aktivnostima koje je pripremio organizator trke, partneri i prijatelji trke nalaziće se ispred Immo Outlet centra.

Istog dana sa početkom u pola deset održaće se i dečije izdanje trke s bojama. Prvo će trčati trku na 200m najmlađi prijavljeni trkači, deca do šest godina, a odmah posle njih trku dugu 500m trčaće mališani od predškolskog uzrasta do 10 godina. Pri svakih 100 pređenih metara volonteri će ih posipati bojama.

Trka je još jednom otvorena i za sve one koji žele da trče sa svojim ljubimcem, a svi trkači posle trke imaju "Joga rastezanje", čas joge koji će se održati na zelenoj površini iza glavne bine manifestacije.

Organizator trke s bojama Color RUNNING powered by Tikkurila je RUNNING, a podrška i koorganizator trke je Savez za rekreaciju i fitnes Beograda. Partneri trke su Gradska opština Novi Beograd, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda i DKC Majdan.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.