PAŠINJAN NIŽE ARGUMENTE U KORIST OTCEPLJENJA: Poslednja objava Azerbejdžana ozbiljna je pretnja!

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020, 17:31

PAŠINJAN NIŽE ARGUMENTE U KORIST OTCEPLJENJA: Poslednja objava Azerbejdžana ozbiljna je pretnja!

Jermenski premijer zabrinut zbog zvaničnog stava Azerbejdžana i njihovih tendencija

Jermenski premijer Nikol Pašinjan rekao je da izjave Azerbejdžana o oslobađanju Nagorno-Karabaha predstavljaju želju da se oslobodi od Jermena.

- To znači oslobađanje Karabaha od Jermena, što se direktno može porediti sa zločinom genocida. To još jednom dokazuje da Karabah pod kontrolom Azerbejdžana znači Karabah bez Jermena. Stoga verujemo da je posebno sada važno razdvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << radi spasenja  - rekao je Pašinjan.

- Svima je očigledno da je u Azerbejdžanu nemoguće postojanje Jermena iz Nagorno-Karabaha, koji su uvek činili preko 80% stanovništva. I događaji koji su prethodili ovoj izjavi, kao što je korišćenje terorista u sukobu još jedan je argument u korist prava Nagorno-Karabaha na nezavisnost - primetio je Pašinjan.

Sukobi u Nagorno-Karabahu su izbili 27. septembra ove godine kada su snage Azerbejdžana gađale položaje Snaga odbrane Arcaha (ADA) na kontakt liniji, tj. liniji razgraničenja između Karabaha i Azerbejdžana.

Nagorno-Karabah je prema međunarodnom pravu sastavni deo Azerbejdžana, ali jermenska strana osporava da je Karabah deo njihovog suseda

Jerevan naglašava da je Karabah (jermenski Arcah) istorijska teritorija koja pripada jermenskom narodu i da je bespravno priključen Azerbejdžanskoj sovjetskoj republici.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

DIREKTNA PRETNJA GENOCIDOM! Azerbejdžanci bi terorističkim metodama da očiste Nagorno-Karabah od Jermena

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Okt.2020

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra..Jermenski premijer Nikol Pašinjan izjavio je da poruke iz Azerbejdžana o "oslobođenju" Nagorno-Karabaha znače oslobađanje od Jermena...- Ta reč (oslobođenje) zahteva "prevod". To znači oslobođenje Karabaha od Jermena, to je direktna...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.