PAO DOGOVOR O DUGU ZA STRUJU U KAMPU SELOVA

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PAO DOGOVOR O DUGU ZA STRUJU U KAMPU SELOVA

KURŠUMLIJA - Crveni krst iz Kuršumlije i preduzeće "Hidrotehnika" postigli su dogovor o plaćanju duga za utrošenu električnu energiju u izbegličkom kampu Selova. Sekretar Crvenog krsta u Kuršumliji Milomir Nikolić kazao je da je dogovor postignut na štetu Crvenog krsta, ali da je prihvaćen u interesu ljudi koji žive u izbegličkom kampu.

On je rekao i da je petočlana porodica koja je zbog najava da će zbog neizmirenog duga za struju biti zatvoren kolektivni centar Selova >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << napustila Kuršumliju i otišla u izbeglički kamp u Šabac zatražila da se vrati u Selovu.

Kako je rekao, bračni par Nikolić sa tri maloletna deteta dobio je u izbegličkom kampu u Šapcu, petokrevetnu sobu u kojoj nema uslova za normalan život.

"Koliko sam ja obavešten u tom kampu svi stanari imaju jedan sanitarni čvor, a Nikolići sa tri maloletna deteta su smešteni u jednu sobicu. Uslovi za život u Selovi su daleko bolji. Nikolić je zvao Crveni krst i molio da se vrati. Međutim, mi nismo nadležni da o tome odlučujemo", kazao je sekretar Crvenog krsta.

Prema njegovim rečima, ova izbeglička porodica je podnela zahtev Komesarijatu za izbeglice i sada se čeka odluka Komesarijata.

Ukupan dug za električnu energiju u kolektivnom centru Selova, za devet meseci je 2,6 miliona dinara. Crveni krst i Hidrotehnika platiće dug po pola, ali će ubuduće CK plaćati 85 odsto računa za struju.

"Da ne bi ispaštale izbeglice u kampu, iako je nerealno, morali smo da prihvatimo ovakav dogovor, koji je svakako na štetu Crvenog krsta iz Kuršumlije", kazao je Nikolić.

Zbog ovog duga za struju i najave elektrodistribucije da će isključiti struju, Komesarijat za izbeglice je sredinom prošle sedmice ocenio da u kampu neće biti uslova za život ukoliko struja bude isključena. Osim petočlane porodice Nikolić, nijedna porodica nije želela da napusti Selovu. U kampu živi 74 izbeglica iz Bosne i Hrvatske i raseljena lica sa Kosova.

U Crvenom krstu kažu da očekuju da ovaj kamp neće biti zatvoren dok se ne završi školska godina i izgrađena stambene zgrade u Kuršumliji, gde se planira smeštaj 12 porodica iz ovog kampa.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.