PALA ODLUKA! Amerika šalje vojsku u rat!

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jan.2024, 17:08

PALA ODLUKA! Amerika šalje vojsku u rat!

Prvo će proći obuku u Teksasu

SAD će poslati 1.500 vojnika u Irak i Siriju, kako bi se borili protiv pripadnika Islamske države (ISIL), što je najveći broj koji će snage na tom području rasporediti od 2008. godine.

Vojnici, svi pripadnici Nacionalne garde iz nju Džersija, prvo će krenuti u Fort Blis u Teksasu na obuku pre nego što odu na Bliski istok, prenosi Si-Bi-Es. Ovo se dešava dok su snage koje se suprotstavljaju SAD u Iraku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Siriji gađale američke baze najmanje 130 puta od početka rata u Gazi.

Vlada Sirije smatra američke snage ''okupatorskom'' silom, a irački premijer Mohamed Šija al Sudani rekao je prošle nedelje da želi ''brzi'' odlazak američkih snaga, navodi Al Džazira.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.