Izvor: B92, 24.Apr.2012, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PA:Kraj drame, čovek sišao sa krova

Pančevo -- Muškarac koji se oko 9.30 popeo na krov zgrade suda u Pančevu i pretio da će skočiti, nezadovoljan zbog sudske presude povodom septičke jame, sišao je s krova.

Policajci su dugo pregovarali sa čovekom koji je sa krova u nekoliko navrata viknuo da se zove Bogdan Petković i da je iz Banatskog Karlovca. On je u jednom trenutku od policajaca zatražio lek za smirenje, ali nije dopustio da mu lek donesu na krov.

Nakon što su ga službenici policije izveli iz >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zgrade, on je odvezen kolima hitne pomoći u Vršac na psihijatrijski pregled pošto je reč o pokušaju samoubistva, rečceno je u pančevačkoj službi Hitne pomoći.

Petković je u sud došao jutros nešto posle devet časova. Obezbeđenju na ulazu je rekao da ide do sudskih izvršitelja.

Pušten je u zgradu suda pošto je utvrđeno da kod sebe nema oružja niti bilo kakvih opasnih predmeta, izjavila je agenciji Beta portparolka Višeg suda Sandra Medaković.

"Bezbednosne kamere su zabeležile da je Petković bio kod izvršitelja, a nakon toga se popeo na treći sprat gde se nalaze Osnovno i Više tužilaštvo i seo na stolicu u hodniku. Nakon desetak minuta on je tašnom razbio staklo na vratima koja vode na krov i tamo seo na sims", dodala je ona.

Proverom sudske dokumentacije utvrdili smo da Petković ne učestvuje ni u jednom postupku pred Osnovnim, Višim ili Privrednim sudom, niti u tužilaštvima, navela je Medakovićeva.

Napomenula je da su 2010. protiv njega bila pokrenuta dva krivična, ali su oba obustavljena, pa je zaključila kako to ne može biti motiv Petkovićevog ponašanja.

On se oko 9.30 popeo na krov trospratnice u kojoj se nalaze sudovi i tužilaštva, prebacio jednu nogu preko simsa i počeo da preti kako će skočiti na glavu ako ne bude promenjena presuda u parnici koju je pre nekoliko godina vodio protiv komšije zbog izgradnje septičke jame.

Nezvanično se saznaje da je parnica vođena pred odeljenjem pančevačkog Osnovnog suda u Alibunaru i da je Petković izgubio.

Policijski pregovarači satima su pokušavali da ga ubede da odustane od namere i siđe s krova, a u tome su im pomagali njegov sin i brat. To im je to pošlo za rukom tek nakon četiri sata.

U jednom trenutku on je od policajca zatražio da mu donese lek za smirenje, ali se predomislio u strahu da će mu ovaj prići i sprečiti ga u nameri.

Sve vreme oko zgrade su bili policajci, spasioci i ekipe hitne pomoći, a višečasovnu dramu u centru Pančeva pratili su brojni novinari i građani.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pančevac sišao sa zgrade suda

Izvor: Kurir, 24.Apr.2012

Muškarac se sa komšijom sudio zbog septičke jame i nezadovoljan presudom tražio je da se predsednik suda smeni..PANČEVO - Stariji muškarac popeo se oko 9.30 na krov zgrade suda u Pančevu i preti da će skočiti, jer je nezadovoljan sudskom presudom...Predstavnici policije pregovaraju sa muškarcem...

Nastavak na Kurir...

Pančevo: Muškarac preti skokom sa zgrade suda

Izvor: Večernje novosti, 24.Apr.2012

Nezadovoljan sudskom presudom stariji muškarac popeo se na zgradu suda u Pančevu i preti da će da skoči. U toku su pregovori sa policijom

Nastavak na Večernje novosti...

Pretio da će se ubiti zbog septičke jame

Izvor: Blic, 24.Apr.2012

Pregovarači policije uspeli su oko 14.30 da ubede čoveka koji se popeo na krov Višeg suda u Pančevu da siđe odatle, a nakon toga on je odvezen kolima Hitne pomoći. ..U pregovorima je učestvovao i brat tog čoveka, koji je nekoliko puta sa vrha zgrade suda viknuo da se zove Bogdan Petrović i da...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.