Ožegović: Odustati od premeštanja Tesline urne

Izvor: RTS, 04.Mar.2014, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ožegović: Odustati od premeštanja Tesline urne

Najava premeštanja posmrtnih ostataka Nikole Tesle je pogrešan i neodgovoran potez, smatra kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović.

Kandidat LDP-a za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović poziva Privremeni organ Beograda da još jednom razmisli o nameri da urna Nikole Tesle bude premeštena iz Muzeja Nikole Tesle u Hram Svetog Save. On smatra da je to pogrešan i neodgovoran potez. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<

"Političari ne smeju da zloupotrebljavaju institucije, naprotiv, imaju obavezu da garantuju i štite njihovu slobodu", rekao je Ožegović ispred Muzeja Nikole Tesle, saopšteno je iz LDP-a.

Ožegović je kazao da u Beogradu mora da se zna red, šta je čiji posao i ko se čime bavi, dodavši da Privremeni organ ima mandat da u tehničkom smislu vodi Beograd do izbora, a ne da za sebe uzima pravo da odlučuje o posmrtnim ostacima velikog naučnika Nikole Tesle.

"Umesto da se brinu za stanje u kome se nalaze muzeji, kako da im pomognu, kako da se izbore za nadležnost nad Narodnim muzejom, lakše im je bilo da zatvaraju oči pred skelama koje stoje ispred njega čitavu deceniju i da vode neprimerenu kampanju", rekao je Ožegović.

Patrijarh Irinej, ministarka energetike Zorana Mihajlović i predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali potpisali su 28. februara sporazum o prenosu urne s posmrtnim ostacima Nikole Tesle iz Muzeja u Hram Svetog Save na Vračaru.
Pogledaj vesti o: Slava Sveti Nikola

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ožegović: Najava premeštaja Tesline urne-pogrešan potez

Izvor: Studio B, 04.Mar.2014

Kandidat LDP za gradonačelnika Beograda Željko Ožegović smatra da je najava premeštaja posmrtnih ostataka Nikole Tesle pogrešan i neodgovoran potez...Ožegović je pozvao Privremeni organ Beograda da još jednom razmisli o nameri da urna Nikole Tesle bude premeštena iz Muzeja Nikole Tesle u Hram...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.