Ovo selo u Srbiji po nečemu je posebno (VIDEO)

Izvor: Mondo, 26.Jun.2017, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo selo u Srbiji po nečemu je posebno (VIDEO)

Merošinsko selo Padina 25 kilometara udaljeno od Niša, ima 100 domaćinstava i oko 300 stanovnika, ali se po nečemu izdvaja od mnogih mestašaca u našoj zemlji.

Foto: Beta, Saša Đorđević

U njemu živi 14 blizanaca.

Meštani ističu da niko ne može da objasni kako je sedam pari blizanaca rodjeno u jednoj "mahali" prečnika oko 250 metara.

Samo u dve kuće koje su u neposrednom komšiluku, dodaju meštani, žive tri para blizanaca. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

"Uzrok je ili klima ili vazduh ili voda, nešto od toga", rekao je za agenciju Beta žitelj Padine Toplica Nikolić.

Mnogi stanovnici Padine veruju da je za veliki broj blizanaca u Padini najzaslužniji "specijalan" vazduh podno Malog Jastrepca i savršeno bistra i čista voda Krajkovačkog jezera pored kojeg se selo nalazi.

"Ovde je čak i drveće duplo", naglašavaju meštani dok pokazuju dud u dvorištu porodice Nikolić koji ima jedan koren, a dva stabla.

Izvor: Beta

Slaviša Nikolić i njegova supruga Snežana roditelji su bliznakinja Katarine i Kristine (17).

Oni takođe nemaju objašnjenje za veliki broj blizanaca u njihovom selu, ali su istakli da su meštani srećni što mladi ostaju u selu i što se deca rađaju.

"Selo je malo, ali ima 50 ili 60 dece. Polovina njih je u osnovnoj školi", rekao je Nikolić.

On je kazao da su prvi blizanci u Padini rodjeni pre četrdesetak godina, a poslednji pre 12 godina.

Njihove prve komšije Božidar i Danijela Savić imaju dva para blizanaca Andjelu i Aleksandru (17) i Andriju i Anastasiju (13).

Najmlađa od njih Anastasija kaže da je lepo biti blizanac i imati sestre bliznakinje.

"Družimo se, pomažemo roditeljima. Nikada nam nije dosadno", kazala je Anastasija.

Meštani Padine se nadaju da se tradicija rađanja blizanaca u njihovom selu neće prekinuti i da će se uskoro svi zajedno veseliti na krštenju novih "dvojki", ali zašto da ne, i "trojki".

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.