Ovo je razlog zašto Vučić gleda baš Rusia 24, CNN i Sky

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Maj.2019, 20:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je razlog zašto Vučić gleda baš Rusia 24, CNN i Sky

Nisam Dragan Ðilas, pa da imam medije, kaže predsednik Aleksandar Vučić na optužbe da je neko ko guši slobodu medija u Srbiji.

- Neko to kažu, neki ne kažu, a šta da vam kažem... Ja nisam Ðilas da imam medije, nemam ih - rekao je Vučić u intervjuu za TV Prvu povodom dve godine od kako je na najvišoj dužnosti u državi.

Vučić je rekao i da stranka kojoj je pripadao, dok je bio u opoziciji, nije imala nijednu televiziju na kojoj su mogli da se pojave, nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kontrolisali nijednog kablovskog operatera, niti jedne dnevne novine.

Predsednik je podelio s javnošću da najčeće gleda regionalne kanale, kao i TV Rusija 24, CNN i Sky news, jer su, kaže, to kanali koje "okrene" da iz različitih uglova sagleda stvari.

Na pitanje "da li je to naglo usledila ljubav prema medijima", Vučić je rekao da nije reč o ljubavi, već potrebi da se sagledaju različiti uglovi iz kojih izveštavaju svetske sile, koje imaju suprotstavljene interese.

On je dodao da domaće medije manje gleda, ali da od saradnika dobija izveštaje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.