Ovo je najprodavaniji automobil u Srbiji 2018.

Izvor: Mondo, 02.Jan.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je najprodavaniji automobil u Srbiji 2018.

Domaći privatni kupci su se u većini slučajeva odlučivali za "dačiju sandero" sa benzinskim motorom.

"Dačija sandero" je automobil koji je kupilo najviše privatnih kupaca u Srbiji u 2018.

Od ukupno oko devet hiljada modela, koje su prošle godine kupili privatni kupci u Srbiji, rumunski hečbek je izabralo oko 500 vozila.

Drugo mesto…

Pretpostavlja se da je na drugom mestu, po prodaji privatnim licima, završila >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << "opel astra". Tačni podaci biće poznati polovinom januara.

Ovo je pretpostavka na osnovu prodaje do novembra i planirane prodaje tokom decembra.

Prema informacijama koje smo dobili iz lokalne kancelarije Renoa i Dačije, čak 90 odsto kupaca izabralo je benzinske motore – atmosferski jednolitarski od 75 konjskih snaga (za običan "sandero"), odnosno moderniji 0.9 TCe od 90 KS (za model "stepvej").

Odnos u prodaji običnog i "stepvej" modela je 50:50.

Što se opreme tiče, kupci su se najčešće odlučivali za prvi paket opreme "Essential", koji podrazumeva klimu, elektro podizače prednjih stakala, kao .

Prosečna cena "sandera" bila je oko 10 hiljada evra. Početna cena, običnog "sandera" iznosi 8.290 evra, a modela "sandero stepvej" 9.790 evra.

Ukupna prodaja Renoa i Dačije

"Ovu godinu ćemo završiti sa ukupno 4.300 prodatih vozila – 2.300 'renoa' i 2.000 'dačija'. Ovo je ukupna prodaja svim kupcima. Što se tiče privatnih kupaca, završićemo godinu na oko 1450 prodatih vozila – 650 'renoa' i 800 'dačija'", rekao je za MONDO Vladimir Jeremić, marketing menadžer Renoa i Dačije za Srbiju. Modeli Renoa i Dačije čini oko 13,5 odsto ukupnog tržišta novih modela u Srbiji.

U Srbiji je u 2018. prodato više od 30 hiljada automobila. To je najveća prodaja vozila u Srbiji još od 2011. kada je 31.914 vozila našlo nove vlasnike.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.