Ovo je kraj lažne države džihadista

Izvor: B92, 29.Jun.2017, 17:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ovo je kraj lažne države džihadista"

Bagdad -- Irački premijer Hajder el Abadi izjavio je da je "lažna država" džihadista Islamske države "došla do kraja".

Abadi je to poručio nakon što su iračke snage oslobodile istorijsku džamiju u Mosulu, gde su džihadisti pre tri godine proglasili kalifat.

"Povratak el Nuri džamije i el Hadba minareta predstavlja kraj lažne države" Islamske države, naveo je Abadi u saopštenju koje je na engleskom jeziku objavio na Tviteru.

Abadi je poručio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će iračke snage da nastave da "gone" borce Islamske države da bi ih "ubili i zatvorili, sve do poslednjeg", preneo je Rojters.

Zauzimanje džamije al Nuri predstavlja simboličnu pobedu iračkih snaga, koje već osam meseci vode ofanzivu da zauzmu Mosul, koji služi kao defakto prestonica ISlamske države u Iraku, prenosi Rojters.

Pobunjenici su pre nedelju dana razneli srednjovekovnu džamiju i poznati krivi minaret.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.