Ovo čudo nam stiže sa Zapada! Spremite se za sneg

Izvor: Mondo, 27.Dec.2014, 10:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo čudo nam stiže sa Zapada! Spremite se za sneg

Veliki deo zapadne Evrope zahvatila je snežna oluja. Ona se kreće ka Balkanu i sledeće nedelje zahvatiće i Srbiju. Biće i do minus 15 stepeni, najavljuju meteorolozi.

U Velikoj Britaniji, Nemačkoj i Francuskoj već je potpuni haos zbog snežne mećave.

Kako ona izgleda i kuda se kreće može se videti na snimcima NASA.

Nimalo utešna prognoza je i za Srbiju narednih dana.

Područje Srbije će snežne padavine zahvatiti u toku noći između >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nedelje i ponedeljka. Očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa.

Dakle, spremite se na ledenu sedmicu nakon ovog, relativno toplog, vikenda. U metereolođkom upozorenju RHMZ je najavljeno da će od ponedeljka 29. decembra do subote 3. januara biti veoma hladno, ujutro sa umerenim i jakim mrazem.

Jutarnja temperatura će ići do minus 11 stepeni po Celzijusu u Beogradu do minus petnaest u unutrašnjosti, a preko dana će najhladnije biti do minus pet u prestonici i do minus 10 širom Srbije.

Danas ujutro će na jugoistoku biti oblačno, uz mogućnost kratkotrajnog snega, a tokom noći se očekuje naoblačenje.

Vetar će, prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda. biti slab i umeren, severozapadni, uveče i noću jugoistočni.

I u Beogradu se noću očekuje naoblačenje.

Najniža temperatura vazduha minus dva, a najviša tri stepena.

U upozorenju za područje Srbije do 3. januara najavljuju se obilne snežne padavine.

U nedelju 28. decembra uveče, u toku noći i u ponedeljak ujutro i pre podne 29. decembra na području Srbije u većini krajeva očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a usled jakog vetra i pojava snežnih nanosa.

Upozorava se da je u nedelju 28. decembra u istočnoj Srbiji i u Podunavlju moguća ledena kiša.

U Srbiji će, prema izgledima vremena za sedam dana, do 3. januara 2015. godine u nedelju biti oblačno vreme s kišom i snegom, a pre podne u košavskom području očekuje se jak jugoistočni i istočni vetar.

 U istočnoj Srbiji i Podunavlju moguća je i ledena kiša.

Od nedelje uveče do ponedeljka ujutro biće obilne snežne padavine i stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, a usled jakog vetra i nanosa.

Od ponedeljka do srede biće pretežno oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom, uglavnom slabog intenziteta, a od četvrtka hladno i uglavnom suvo vreme.

Od ponedeljka do subote biće veoma hladno vreme, ujutro se očekuje umeren i jak mraz, a danju temperatura niža od nule stepeni, odnosno očekuju se ledeni dani.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.