Ovde možete da pročitate rešenja za test iz srpskog jezika

Izvor: Večernje novosti, 15.Jun.2015, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovde možete da pročitate rešenja za test iz srpskog jezika

BEOGRAD - Prvi od tri testa na maloj maturi za buduće srednjoškolce završen je tačno u podne a iz Ministarstva prosvete najavljuju da će rešenje i ključ današnjeg testa iz srpskog (maternjeg) jezika biti na sajtu tog ministarstva, u delu "završni ispit".Rešenje za test iz srpskog jezika možete videti OVDE.Đaci sutra rešavaju zadatke iz matematike, a u sredu kombinovani test sa pitanjima iz istorije, biologije, geografije, fizike i hemije.Na testovima će biti po 20 zadataka koji nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << iz zbirki za pripremu ispita.Preliminarni rezultati završnog ispita biće objavljeni 19. a konačni 25. juna.Upis je 6. i 7. jula, a novina ove godine je što završni ispit nosi 30 bodova, za 10 manje nego lani.Uspeh u školovanju boduje se sa maksimalnih 70 bodova.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Otkud Majkl u testu za srpski?!

Izvor: Blic, 15.Jun.2015

Nakon polaganja završnog ispita iz srpskog jezika, koji su mali maturanti završili danas u podne, u hodnicima osnovnih škola čulo se međusobno preslišavanje đaka povodom pitanja koje ih je sve zbunilo, a u kome se pominjao izvesni Majkl. A otkud Majkl u testu za srpki jezik interesovalo je i mnoge...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.