Ovako je poslovao Juve: Nikada bez promašaja!

Izvor: Mondo, 08.Avg.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako je poslovao Juve: Nikada bez promašaja!

Mnoga velika imena svetskog fudbala igrala su za Juventus devedesetih godina prošlog veka, ali bilo je i onih kojima dres "stare dame" nije prijao...

Navijači Juventusa izabrali su deset najgorih fudbalera koji su nosili crno-beli dres devedesetih godina prošlog veka.

U tom periodu su trojica srpskih fudbalera igrala za "staru damu", ali su svi bili dovoljno dobri da se ne budu na "crnoj listi".

Vladimir Jugović je proveo u Juventusu dve sezone, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << od 1995. do 1997, godine i bio je vrlo važan deo Lipijeve "kaznene ekspedicije" u pohodu na Ligu šampiona u sezoni 1995/1996.

Upravo je Jugović "overio" trofej prvaka Evrope u penal seriji finala na Olimpiku protiv Ajaksa. Zanimljivo, bivši fudbaler Crvene zvezde je u 44. minutu zamenio povređenog Antonija Kontea. Jugović je za Juve odigrao 56 utakmica i postigao osam golova.

Godinu dana posle odlaska odličnog "veznjaka", Juventus je iz Atalante angažovao Zorana Mirkovića. Popularni "Bata" se nije naigrao za klub iz Torina, ali nije ostavio ni lošu sliku. Prilike koje je dobijao kod Lipija i Anćelotija koristio je koliko je mogao. Takođe za dve sezone, od 1998. do 2000, nekadašnji as Partizana odigrao je 27 utakmica za "bjankonere" i nije se upisao u strelce.

Mirković je godinu dana proveo u društvu trećeg Srbina - Darka Kovačevića. Nekadašnji reprezentativni napadač angažovan je iz Real Sosijedada 1999. Za dve godine odigrao je 47 utakmica i postigao 11 golova.

Srbi, sudeći po anketi, nisu razočarali navijače Juventusa. To su devedesetih godina uspeli:

Sandej Oliseh (1999-2000)

"Stigao je u Juventus iz Ajaksa za deset miliona evra. Doveden je da bude okosnica u veznom redu, zajedno sa Edgarom Davidsom, ali su Konte i Pesoto imali veću minutažu kod Anćelotija. Oliseh je vrlo brzo napustio Torino i posle svega osam nastupa prodat je Borusiji iz Dortmunda za 7,5 miliona evra."

Žoslan Blanšar (1998-1999)

"Francuz koji je Juventus pojačao iz Meca. Namera uprave kluba bila je da napravi novog Dešana. Počeo je odlično na prijateljskoj utakmici, ali je ubrzo "nestao". Razočarao je i Juve ga je na kraju godine prodao Lansu."

Stefano Sorentino (1997-1999)

"Golman koji je stigao iz Lacija, ali je već posle godinu dana u Juventusu doneta odluka da klubu nije potreban. Imao je čak četiri godine priliku pre Bufona, ali je nije iskoristio."

Alen Bokšić (1996-1997)

"Juventus ga je kupio od Lacija za pet milijardi lira. Počeo je odlično, pre svega u Ligi šampiona, ali je vrlo brzo počeo da se žali na povrede. Odigrao je 33 meča i postigao sedam golova. Na kraju sezone prodat je Laciju za milijardu i po lira."

Pablo Sorin (1995-1996)

"Omar Sivori preporučio je Juventusu kapitena omladinske reprezentacije Argentine. 'Dama' je oizdvojila čak 1,6 miliona funti za fudbalera Argentino juniorsa. Sorin je za Juventus odigrao svega četiri meča i na kraju sezone vratio se u Argentinu, ali u River Platu.

Robert Jarni (1994-1995)

"Ima dobru ofanzivu, lošu defanzivu, nepotpun igrač - ocenio je Marčelo Lipi hrvatskog beka, kome posle toga nije bilo pomoći u Juventusu. Jarni je prešao u Real Betis i napravio odličnu karijeru."

Zoran Ban (1993-1994)

"Hrvat iz Rijeke, koji je po dolasku u Juve bio proglašen za novog Alena Bokšića. Već posle jedne sezone napustio je Italiju i preselio se u Portugaliju, gde je potpisao ugovor sa Belenensešom."

Dejvid Plat (1992-1993)

"Stigao je u Juventus iz Barija za veliko bogatstvo. Boniperti je bio uveren da će Englez biti veliko pojačanje. Nije bio. Naredne sezone otišao je u Sampdoriju, posle samo 16 utakmica i tri gola."

Štefan Rojter (1991-1992)

"Nije uspeo da pronađe zajednički jezik za Đovanijem Trapatonijem. Brzo je prodat Borusiji iz Dortmunda."

Tomas Hesler (1990-1991)

"Oduševio je čelnike Juventusa u dresu Kelna. Nemac se nije snašao u Torinu i pored 32 utakmice za godinu dana. Nesporan talenat već od naredne sezone demonstrirao navijačima Rome."

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.