Ovako izgleda kaciga policajca iz Resnika

Izvor: Kurir, 09.Apr.2012, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovako izgleda kaciga policajca iz Resnika

Veliki broj povređenih policajaca pokazao je nedostatak adekvatne opreme za rad, dok je sadašnja oprema koja se koristi stara i dotrajala

BEOGRAD – Sindikat srpske policije najoštrije je osudio napad na pripadnike Policijske brigade Beograd, koja je bila angažovana u Resniku na obezbeđenju postavljanja kontejnera za stanovnike divljeg romskog naselja u okolini Belvila.

Tokom akcije povređeno je 13 policajaca koji su napadnuti kamenicama, koji su do napada pokazali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su visok stepen preofesionalizma i tolerancije i nisu upotrebljavali snagu i sredstva prinude.

Veliki broj povređenih policajaca pokazao je nedostatak adekvatne opreme za rad.

U saopštenju SSP se kaže da je sadašnja oprema koja se koristi stara i dotrajala i ne pruža adekvatnu zaštitu što je dovelo do povređivanja velikog broja policajaca.

“ Iz čitavog slučaja može se videti da država nije učinila dovoljno da političkim sredstvima reši problem raseljavanja i naseljavanja lica kao i da je policija opet stavljena između „dve vatre“ i izvukla „najdeblji kraj“, kaže se u saopštenju SSP objavljenom na njihovom sajtu.

Sindikat srpske policije apelovao je na građane, lokalnu vlast i političare da sednu za sto i reše sve međusobne probleme na miran i civilizovan način, umesto da napadaju policiju koja je samo postupala po naređenju.

Da podestimo građani Resnika u nedelju nisu dozvolili postavljanje novih kontejnera i naseljavanje novih porodica iz divljeg romskog naselja iz okoline Belvila iako već postoje dva naselja kontejnerskog tipa.

Pripadnike Policijske brigade tokom obezbeđenja napali su kamenicama meštani Resnika među kojima je bilo navijača Rada i Crvene Zvezde, koji su povredili 13 policajaca.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.