Ovaj ispit niko nije položio!

Izvor: Press, 19.Jan.2015, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovaj ispit niko nije položio!

Ispit iz Kulturne istorije Srba kod profesora Mila Lompara na Filološkom fakultetu u Beogradu pre tri dana uspelo je da položi svih - nula studenata. Ovaj neverovatan skor na svom predmetu profesor Lompar pravda bez imalo ustezanja. “Očigledno nisu dovoljno učili, biće bolji u sledećem roku”
A da bi položili ovaj predmet kod profesora Lompara, studenti između ostalog treba da znaju stilske i tematske >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << osobine fresaka moravske škole, osobine moravske kuće, naslov prve teorijske knjige o muzici u Srbiji, njenog autora i vreme kad se pojavila.
Ispit su 16.januara polagali studenti treće godine Filološkog fakulteta, a predmet je sa druge godine.
- Polažem ga već četvrti put. Zagarantovanu šesticu imaju samo studenti koji rade seminarski, ali kako profesor seminarski daje na bum, retko ko ugrabi priliku da ga zaista i radi. Ja sam, recimo, išla na sva predavanja, sem za Svetog Nikolu, a profesor je baš tog dana podelio teme za seminarski. Kad sam ga naknadno zamolila da radim seminarski, nije bilo ni govora da pristane - priča za “24 sata” očajna studentkinja.
"Da li je moguće da od nas 21 koji smo došli da polažemo 16. januara baš niko nije znao za prolaz", revoltirano pita ona. Profesor Milo Lompar pak mirno odgovara da je to i te kako moguće “kad studenti ne uče dovoljno”.

 
- Očigledno je da nisu bili spremni. Kod mene su pravila igre jasna. Studenti dobiju 12 pitanja i 45 minuta vremena da odgovore. Polovina je dovoljna za prolaz. Nema mesta subjektivnom ocenjivanju i procenama. Pitanja su iz knjige, sve je jasno, a ko smatra da je oštećen, može da se žali - odgovara profesor Lompar.
Međutim, iz uvida u test koji su studenti pokazali redakciji "24 sata", posredi nije bilo kakvih 12 pitanja. Svako od ovih pitanja ima i nekoliko potpitanja, a u skoro svakom se od studenata traži da navedu neku godinu ili datum. Na primer, trećina jednog pitanja glasi "Prvo srpsko učeno društvo zvalo se... i osnovano je ... godine."
Polovina drugog pitanja ide ovako “Navedite naslov jedne od prvih teorijskih knjiga o muzici na našem jeziku, vreme kad se pojavila i ime njenog autora".
Na pitanje drugih kolega zašto niko nije položio i kako glase pitanja na testu, jedan od studenata u šali je objasnio:
"Ko je nacrtao treću fresku sa leve strane sporednog ulaza u četvrtom manastiru u Sićevačkoj klisuri, koje godine i koju je četkicu koristio!"
 
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.